Klar for Tour Down Under: – Håper det kan utgjøre en forskjell

Mari Hole Mohr på lagpresentasjonen under fjorårets utgave. Foto: Andy Rogers/Fame&Spear

Tre dager før sesongstarten i Santos Tour Down Under er det stort sett debutanter som står på startstreken for Team Coop – Repsol. Eneste unntaket? Mari Hole Mohr.

Bedre forberedt enn i fjor

Som eneste fra årets lag i det australske etapperittet, stilte stavangerjenta i fjor til start i den kokende varmen. Det som for øvrig også var lagets første deltakelse i i rittet. Denne gangen stiller 23-åringen godt forberedt til de varme forholdene som pleier å prege feltet under Santos Tour Down Under. Hun har tilbrakt store deler av den norske vinteren, i sommervarmen som preger Australia og New Zealand.

– Jeg stiller mye bedre forberedt i år, både med tanke på varmen som er her, men også tidsforskjellen. Nå stiller jeg til start helt akklimatisert og håper det kan utgjøre en forskjell. Sesongstarten er likevel alltid spesiell; man vet aldri hvor man selv står i forhold til de andre i feltet. Det blir spennende å se, sier hun.

Med temperaturer opp mot 35 grader, er det ingen tvil om at varmen vil spille en rolle. Mari omtaler det selv som følelsen av å sykle i en badstue.

– Det er viktig å få i seg nok elektrolytter og forsøke å kjøle ned kroppen. Hvis man ikke er nøye med det, så møter man fort veggen. Jeg forsøker også å kjøre enda smartere, og være mer bevisst på hva man bruker krefter på.

Fokus på ett ritt om gangen

For mye nerver før konkurranser har aldri vært et tema for 22-åringen, noe som både kan være en fordel og en ulempe. Selv kunne hun ønske hun kjente litt mer på nervøsiteten.

– Jeg tror egentlig det ikke er helt bra! Jeg føler man bør bli nervøs, for da får man det der adrenalinkicket. Men det er ikke noe jeg får gjort noe med, så jeg velger å ikke tenke på det.

Under fjorårets utgave ble Stavangerjenta nr. 10 i ungdomskonkurransen (ryttere under 23 år), og med erfaringen fra i fjor i bakhodet, stiller hun enda bedre forberedt denne gangen.

- Fjorårets utgave var et veldig kjekt ritt. Jeg synes vi klarte å utføre oppgavene våre på en god måte, og fikk til mye bra. Til årets utgave ser vi på startlisten at WorldTour-lagene sender enda sterkere lag, noe som vil prege utfallet av rittet, konstaterer Hole Mohr.

Til sesongstarten i Australia har det ofte vært en tendens til at lagene sender rytterne sine som kommer fra Australia og New Zealand. Disse stiller ofte ekstra godt forberedt grunnet deres nasjonale mesterskap som går i forkant av Santos Tour Down Under.

–Jeg tror det kommer til å bli hakket tøffere i år enn i fjor. Uansett kommer jeg til å kjøre best mulig, og gjøre de arbeidsoppgavene jeg får utdelt – én etappe om gangen, slår hun fast.

Optimistisk sportsdirektør

Sportsdirektør Tjarco Cuppens ser også frem til å komme i gang med sesongen, og nederlenderen er spent på hva jentene får til i Australia:

– Jeg håper vi kan oppnå topp 10-plassering på en av etappene, og ta sikte på å ha minst én rytter blant de 20 beste sammenlagt. Med tanke på styrken i laget vårt, tror jeg det skal være oppnåelig, skriver han optimistisk i en melding.

Etter Tour Down Under venter et annet WorldTour-ritt. Éndagsrittet Cadel Evans Great Ocean Road Race står for tur den 27. januar. Lagets første UCI-poeng ble i fjor tatt i dette rittet, da daværende rytter Josie Nelson tok en sterk 4. plass i tøft selskap. Det er et resultat nederlenderen håper å kunne gjenskape også denne gangen. Det er likevel ikke bare rittene som blir viktig her nede. Tjarco Cuppens har flere mål i siktet som kommer senere i sesongen som er viktige for laget.

– Vi bruker også disse tre ukene godt til å trene mellom de to rittene og utnytte det gode været for å forberede oss på best mulig måte for klassikersesongen, avslutter nederlenderen.

Forrige
Forrige

Viste lovende takter i sesongstarten

Neste
Neste

Stine Dale før sesongstarten: – Blir et minne for livet